Споменик на слободата – разговорник

Издавач: Приватен принт | Јазик: Македонски | Година: 2019
Оригинален наслов: Monument to Freedom - Conversations | Бр. на страни: 336 | Димензии: 20х13 | Корица: /

Книгата „Споменик на слободата - разговорник“, во издание на PrivatePrint, е документарен проект на Елена Чемерска кој содржи интервјуа кои се осврнуваат на Споменикот на слободата во Кочани (дело на Глигор Чемерски и Радован Раѓеновиќ) од аспект на уметноста, архитектурата и социокултурниот контекст. Книгата вклучува новинарски и есеистички текстови поврзани со споменикот, како и архивски и визуелен материјал. Книгата е двојазична, на македонски и на англиски. Интервјуа и есеи во книгата: Радован Раѓеновиќ, Глигор Чемерски, Стеван Станиќ, Илија Пенушлиски, Даница Павловска, Коста Балабанов, Небојша Вилиќ, Анета Христова - Поповска, Антоанела Петковска, Сања Хорватинчиќ, Борис Петковски, Владимир Мартиновски. \\ The book “Monument to Freedom - Conversations”, published by PrivatePrint, is a documentary project by Elena Čemerska consisted of interviews about the Monument to Freedom in Kočani (a work by Gligor Čemerski and Radovan Ragjenovikj) focused on its artistic, architectural, and socio-cultural aspects. The book includes articles and essays connected to the monument, as well as archival and visual material. The book is bilingual, Macedonian and English. Interviews and essays in the book: Radovan Ragjenovikj, Gligor Čemerski, Stevan Stanić, Ilija Penušliski, Danica Pavlovska, Kosta Balabanov, Nebojša Vilikj, Aneta Hristova - Popovska, Antoanela Petkovska, Sanja Horvatinčić, Boris Petkovski, Vladimir Martinovski.

Цена: 600 ден

150 на залиха

Спореди
Продавач Приватен принт

Report an abuse for product Споменик на слободата – разговорник

Категорија:
ИСБН: 9786084838043

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Koментирајте први за “Споменик на слободата – разговорник”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Questions and Answers

You are not logged in