Стаклени пламени

Publisher: Чудна шума | Language: Македонски | Year: 2022
Original title: Stekleni plameni | Num. of pages: 184 | Dimensions: А5 | Cover: мека

Марјетица Смртник е пријатно девојче во тинејџерски години. Нејзиниот живот никогаш не бил лесен. Татко ѝ ги напушти уште кога беше мала, а мајка ѝ оттогаш почна да пие алкохол. Марјетица тоне сè подлабок поради големите проблеми дома и на училиште. Влегува во друштво кое не ѝ влијание добро и е подготвена да направи сè за да остане дел од него.

Цветка Бевц е словенечка писателка, поетеса, сценаристка, музичарка. Пишува за возрасни и за млади и тоа проза, поезија, драмски текстови, сценарија и музика. Во своите романи за млади, таа често обработува теми кои се занимаваат со тешките судбини на различни тинејџери. Сепак, нејзините ликови се доволно силни и цврсти за да ги издржат ударите на судбината. Таа никогаш не морализира ниту се определува за едната или за другата страна, туку секогаш ги остава протагонистите

Price: 450 ден 338 ден

5 in stock

Compare
Sold By Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Report an abuse for product Стаклени пламени

Categories: , ,
SKU: 978-608-4938-42-2

Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Стаклени пламени”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in