Статии и анализи за македонскиот јазик

Издавач: Македоника | Јазик: Македонски | Година: 2014
Оригинален наслов: Статии и анализи за македонскиот јазик | Бр. на страни: 338 | Димензии: 240х170 | Корица: /

Книгата содржи статии, говори, предавања и разработени јазични прашања, што се однесуваат на општите согледувања на развојот на македонскиот јазик и за одделни јазични прашања; на методиката на наставата за македонскиот јазик; и на лексиката на македонскиот јазик. Овие трудови на Кепески во најголем дел овде првпат се објавени и се исклучително значајни од лингвистички и културолошки аспект поради фактот што тој е авторот на првата Македонска граматика, основоположник на граматичарската дејност во Република Македонија и најплодниот автор со дури педесетината изданија на граматики на македонскиот јазик наменети за образованието. Трудовите на Круме Кепески го одбележуваат и развојниот пат на македонскиот литературен јазик.

Цена: 300 ден

10 на залиха

Спореди
Продавач Македоника Литера

Report an abuse for product Статии и анализи за македонскиот јазик

Категорија:
ИСБН: 978-608-4614-57-9

Questions and Answers

You are not logged in