Трудово право

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2010
Original title: Le droit du travaille | Num. of pages: 128 | Dimensions: 115x176 | Cover: /

Ален Супиот, член на Францускиот универзитетски институт и професор на Универзитетот во Нант, со ова дело прави организација на основните концепти на трудовото право (договор за работа, професионална слобода, подреденост, претставување, преговори и колективни дејствувања, работно време, плата, физичко осигурување и за работно осигурување). Воедно е направена анализа од историски и од меѓународен аспект. Од практична гледна точка, многу е важно да се одржи интелигентноста на трудовото право за што се ангажираме постојано во нашиот професионален живот, а од теоретска гледна точка треба да ги разбереме правните основи на пазарната економија и на современите големи социјални проблеми.
Книга што топло му ја препорачуваме на секој работник и работодавец. Треба да се разбере трудовото право во европски рамки и сите заеднички да работиме на нашето сопствено трудово право, кое треба да биде по мерка на сите нас. Сите ние даваме придонес кон тоа, но треба постојано да ги шириме нашите видици со ваква литература, што е основа за сé што следи понатаму на таа тема.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на
publishing@arslamina.com.

 

Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 690 ден

50 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Трудово право

Category:
SKU: 978-608-4535-83-6

1 review for Трудово право

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in