Уште еден ден живот

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2017
Original title: / | Num. of pages: 137 | Dimensions: 200x130 | Cover: мека

Каков живот, при крајот на XX в., треба да го сметаме за „обичен“? Што е „нормално“ во нашата ненормална епоха? За многумина од нас дефиницијата на обичност сѐ уште се врзува со поими како што се мир и стабилност. Во продолжение би сакале, можеби, да си го замислуваме секојдневниот живот како подложен на постојан ритам, потпрен на востановени, повторливи општествени шаблони. Творештвото на Ришард Капушќињски произлегува од свеста дека таквите конвенционални описи на реалноста денес имаат толку ограничена примена, што во извесна смисла станале фикција.

Уште еден ден живот е книга за бурното раѓање на независната Ангола. Тоа е и фантастична демонстрација на уметноста на пишувањето, полна со трогателни, надреалистични слики, кои веќе станаа препознатлив знак за Капушќињски.

 

Од поговорот Известување од кошмарот, Салман Ружди
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 250 ден

19 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Уште еден ден живот

Category:
SKU: 978-608-4718-74-1

1 review for Уште еден ден живот

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in