Вистинска вода

Издавач: Кликер Книги | Јазик: македонски | Година: 2014
Оригинален наслов: Вистинска вода - Владимир Мартиновски | Бр. на страни: 89 | Димензии: 12 х 22 cm | Корица: /

...Поетскиот ракопис на Владимир Мартиновски - насловен индикативно Вистинска вода, донесува вистинска поезија за вистинска наслада. И во овој свој поетски водотек, лирскиот субјект проникнува во неа и сведочи за нејзината вдлабоченост, плодност и штедрост. Оваа поезија ни го сугерира токму тоа: да им се вдахне живот на зборовите е секогаш можно, ако зад таквиот акт или чин и вистински застанеме, како што тоа го чини и „вистинската вода“ на Владимир Мартиновски: со целиот свој живот потпрен до срцето на светот...

(од рецензијата на Звонко Танески)

Цена: 200 ден

10 на залиха

Спореди
Продавач Кликер

Report an abuse for product Вистинска вода

Категорија:
ИСБН: 978-608-4604-07-5

Questions and Answers

You are not logged in