Војдан

Publisher: Стрип Квадрат | Language: Македонски | Year: 2014
Original title: Војдан | Num. of pages: 136 | Dimensions: 30 | Cover: мека

/ВОЈДАН е стрип албум на нашиот истакнат стрип автор Диме Иванов - ДИМАНО, всушност три стрип приказни спакувани во едно тврдо укоричено издание кое ретко се сретнува на нашите простори. Приказните се една своевидна епопеја, ги следат патешествијата на јунакот Војдан во Македонија, и тоа во периодот после битката на Беласица, па се до востанието на Петар Делјан. Стрип албумот на повеќе од 130 страници изобилува со прекрасни пејсажи, битки, љубов, одмазда и смрт, многу умешно спакувани во една голема приказна, приказна која се случува токму на овие наши простори во почетокот и средината на 11 век.

Price: 750 ден

8 in stock

Compare
Sold By Стрип Квадрат

Report an abuse for product Војдан

Category:
SKU: 978-608-4719-06-9

Questions and Answers

You are not logged in