Волја за моќ

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2008
Original title: / | Num. of pages: 104 | Dimensions: 125X200 | Cover: /

Волја за моќ, според мноштвото на теми и јадровитоста на изразот, е најинтересното, за толкување - најнеблагодарното, а според судбината - најконтроверзното дело на Ниче. Со Волја за моќ може да се именува севкупната метафизика на Ниче „Секаде каде што сретнав живо суштество, сретнав и волја за моќ; дури и во волјата на слугата, видов волја да биде господар“, запишал Ниче.
Rated 3 out of 5 based on 4 customer ratings
(2 customer reviews)

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Волја за моќ

Category:
SKU: 9786082010038

2 reviews for Волја за моќ

  1. Rated 5 out of 5

    Aleksandar Joveski (verified owner)

    Филозофско дело во кое што Ниче го разработува развојот на човештвото преку борбата на индивидуалецот да се бори и стекне со моќ. Во него може да се сретнат интересни замисли на авторот кои што биле доста напредни во неговото време и кои што можат да се протолкуваат и во денешен контекст.

  2. Rated 1 out of 5

    ljupco mihajloski (verified owner)

    Ова дело на Ниче е на најмалку 500 стр. Ѓурѓа прави масакр. Оцена за изданието – нула.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in