Волшените очила / Волшебната книга

Original title: / | Num. of pages: 522 | Dimensions: 129 x 198 | Cover: мека

ВОЛШЕБНИТЕ ОЧИЛА


Уште една книга од можеби најпродаваниот современ турски писател за деца, Фатих Ердоган.


Емре има неверојатна способност - може да гледа низ предмети! Кога се појави на ТВ и ја покажа својата способност, веднаш го привлече интересот на професорот.
Оваа авантура ги носи нашите читатели во джунглите на Јужна Америка во потрага по долго време загубено племе!
Авторот Ердоган, пак, важи за пионер во пишувањето литература за деца во современа Турција.
Неговите книги се продадени во повеќе од 800.000 примероци во Турција.
Ердоган има напишано околу седумдесет книги за деца.
Награден со голем број награди за неговите дела. Најголемиот дел од книгите ги илустрира себе.
Ердоган е основач и на издавачката куќа Мавибулут, првата издавачка куќа во Турција која објавува исклучиво детска литература.


Препорачано за деца над 9 години.ВОЛШЕБНАТА КНИГА


„Волшебната книга“ од Фатих Ердоган е една од најпознатите книги за деца во Турција, во поново време. Во книгата се раскажува за детскиот сон и за тоа како една волшебна книга може да помогне во активноста на децата и во спознанието на тоа дека децата мора да се трудат и сами да го остварат успехот, не потпирајќи се целосно на родителите, наставниците итн.

Авторот Ердоган, пак, важи за пионер во пишувањето на литература за деца во современа Турција. Неговите книги се продадени во повеќе од 800.000 копии во Турција. Ердоган има напишано околу седумдесетина книги за деца. Награден е со голем број на награди за неговите дела. Најголем дел од книгите ги илустрира самиот. Ердоган е основач и на издавачката куќа Мавибулут, првата издавачка куќа во Турција што објавува исклучиво литература за деца.

Препорачано за деца над 8 години.


Price: 599 ден

10 in stock

Compare
Sold By Прозарт Медиа

Report an abuse for product Волшените очила / Волшебната книга

Categories: ,
SKU: 9786082560106-1

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Волшените очила / Волшебната книга”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in