Вовед во Политиката

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2010
Original title: Introduction a la politique | Num. of pages: 412 | Dimensions: 142x200 | Cover: /

Во оваа книга се дадени одговори и размислувања за суштинските прашања што се основа за каква било понатамошна дискусија. Дали политиката и нејзиното учење заслужуваат да им се обрне внимание? Како треба да се објаснат политичките работи? Како воопшто да ја дефинираме политиката? Што е тоа што е важно во политиката? Пред да бидат дадени одговорите, потпирајќи се на историското искуство, се прецизираат и се разработуваат термините за античкото, христијанското и за модерното гледање на политиката.
Понатаму се дадени главните карактеристики на модерната политика и нејзините цели. Во текот на изминатиот век беснееше војна меѓу различните политички режими. Денес таа скоро и да не постои, но дали тоа значи дека се решило централното прашање што се поставува за секоја политика, прашањето за режимот?
Одговорите и коментарите на сите овие прашања ги дава Филип Бенетон, професор по политички науки на Факултетот за правни и за политички науки од Рен. Има предавано и на многу други иниверзитети надвор од Франиција.
Секој што се интересира за политика, на овој или оној начин, ја изучува или, пак, истата ја практикува мора да го прочита овој текст за да создаде поле за понатамошни изучувања.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на
publishing@arslamina.com.

 

Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 1700 ден

5 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Вовед во Политиката

Category:
SKU: 978-608-4535-89-8

1 review for Вовед во Политиката

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in