Врвовите на Бог-Животот: самади и сиди

Издавач: Шри Чинмој Центар | Јазик: Македонски | Година: 2019
Оригинален наслов: The Summits of God-Life: Samadhi and Siddhi | Бр. на страни: 188 | Димензии: 135 x 210 | Корица: /
Извадок:

Оваа книга претставува еден од неколкуте вистински описи на внатрешниот универзум – универзумот отаде просторот и времето, отаде сите ментални формулации. Ова не е филозофска или теоретска книга, туку жив и детален опис на духовната Реалност од страна на еден Јогин чиј дом е таму. Како Богореализиран духовен Учител што станал едно со највисоката Вистина, Шри Чинмој може да одговори на многу специфични прашања на теми како ослободување и просветлување, самади, нирвана, блаженство и различни нивоа на свест. Според трационалните описи, некој би очекувал да најде просветлен Јогин во некоја пештера на Хималаите, изгубен во транс. Но Шри Чинмој е еден од тие ретки духовни Учители што трагаат за да ја понудат својата светлина не само внатрешно, преку медитација, туку исто така и надворешно, преку говорниот и пишаниот збор. Текстот во оваа книга е извадок од предавања на Шри Чинмој на универзитети и одговори на прашања од духовни трагачи во различни прилики. Текстот е прошаран со некои негови поеми кои опишуваат негови лични искуства во тие повисоки состојби на свест.

Цена: 400 ден

5 на залиха

Спореди
Продавач Шри Чинмој

Report an abuse for product Врвовите на Бог-Животот: самади и сиди

Категории: , ,
ИСБН: 978-608-4894-17-9

Questions and Answers

You are not logged in