Жена, стан, роман

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2017
Original title: Eine frau, eine wohnung, ein roman | Num. of pages: 144 | Dimensions: А5 | Cover: мека

Во романот „Жена, стан, роман“ Генацино го раскажува развојниот пат на едно момче од неуспехот во школувањето до неговиот развој во писател. Дејството е сместено во шеесетите години на минатиот век , во „неименуван индустриски град во Германија“, а содржи и автобиографски елементи. Насловот ги означува трите животни цели на протагонистот, чие име е Вајганд. Романот завршува со одлука на нараторот да си даде повеќе време и да стане набљудувач на сопствениот живот. Се отселува од заедничкото живелиште со родителите и изнајмува стан. Приказната се заокружува со „будење на првиот збор“ од неговиот авторски роман.

Price: 250 ден

10 in stock

Compare

Report an abuse for product Жена, стан, роман

Category:
SKU: 978-608-247-869-2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Жена, стан, роман”

Your email address will not be published. Required fields are marked *