Женидбата на Фигаро

Original title: / | Num. of pages: 164 | Dimensions: 20 | Cover: мека

/Женидбата на Фигаро, всушност, е комедијата што на Бомарше му го донела најголемиот успех како писател на комедии и драмски автор. Неговите комедии биле цензурирани пред да бидат изведени, така што нивната сценска постановка се случувала многу подоцна. Сепак, цензурата не можела да спречи нешто што било љубопитно очекувано, а подоцна и општо прифатено од публиката, особено поради силната критичка острица кон општеството и владејачкиот естаблишмент на тоа време, по која Бомарше бил препознатлив. Таквиот критички став особено бил нагласен во двете негови најпознати комедии. Интересно е што некои од ликовите се повторуваат односно се појавуваат и во двете дела, постапка која ја чини особена нивната драмска структура.

Price: 248 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By КСЦ/ПОЛИЦА

Report an abuse for product Женидбата на Фигаро

Category:
SKU: 978-608-4721-72-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Женидбата на Фигаро”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in