Зоон поетикон

Издавач: Кликер Книги | Јазик: македонски | Година: 2013
Оригинален наслов: Зоон поетикон - Владимир Мартиновски | Бр. на страни: 283 | Димензии: 14 х 20 cm | Корица: /

...Поезијата е специфичен знак на распознавање на македонската култура, та токму затоа стручните, експертски, вдахновени, култивирани и естетски валидни коментари од Владимир Мартиновски по повод значајни процеси и пројави во македонската поезија можат да се сметаат како ретко богатство, што не само што заслужува да се претстави пред македонската читателска публика туку и да се препорача како неопходна критичко-толкувачка алатка при контактот со современата македонска поетска реч...

(од рецензијата на д-р Соња Стојменска-Елзесер)

Книгата е добитник на наградата „Димитар Митрев“ за најдобра книга критики и есеи за 2013 година. 

Цена: 250 ден

Спореди
Продавач Кликер

Report an abuse for product Зоон поетикон

Категорија:
ИСБН: 978-608-4604-06-8

Questions and Answers

You are not logged in